Alt hvad du skal bruge for at klippe dig selv eller andre

Er din, din venindes eller din mands frisure næsten ikke til at holde ud at kigge på længere? Det kan godt få det til at krible og krable i fingrene efter at få styr på lokkerne. Har du de rigtige fingerfærdigheder og tålmodigheden til at klippe eller trimme en hårpragt, så er det vel bare med at komme i gang med det samme. 

Du bør dog være godt forberedt således, at det hele ikke ender ud i en stor katastrofe. Det vil da være utrolig kedeligt, hvis du ikke kan vise dig uden for en dør i månedsvis. Det er heller ikke rart, hvis manden eller veninden ikke vil tale med dig i lang tid bagefter på grund af resultatet, 

En håndværker skal have det rigtige værktøj

At klippe eller trimme hår er et håndværk på højde med både en murer, tømrer og maler. Derfor bør du skaffe dig det rigtige værktøj ligesom ægte håndværkere gør, inden de kaster sig over en opgave. 

Det nytter derfor ikke noget, at du kigger i skabe og skuffer efter det, du skal bruge, når du skal være frisør derhjemme. En sløv køkkensaks, en gammel kam, et udtjent hårspænde eller en skægtrimmer er ikke lige sagen, hvis du skal have et pænt resultat, som alle ender med at blive glade for. 

Din indkøbsliste, når du skal være frisør

Her får du en liste over, hvad du har brug for at lægge i indkøbskurven, inden du skal til at ordne dit eget eller andres hår. 

Kam med et langt og spidst skaft

En kam med et langt og spidst skaft er ikke kun nyttig til at rede håret igennem. Den er også med til at øge hårets blødhed samt glans, inden du skal foretage en klipning. 

Den spidse ende gør det ydermere let at dele håret i en lige linje således, at dele af håret kan sættes op og holdes væk, mens det resterende hår bliver klippet. 

En rigtig frisørsaks

Når du klipper hår på dig selv eller andre derhjemme, skal du føle dig godt tilpas og have kontrol over din saks – ellers kan det hurtigt gå galt. Du bør derfor investere i en rigtig god frisørsaks, som er spids i enden, har et godt greb m.m.

Kraftige hårklips

Kraftige hårklips er endnu et godt redskab, når du skal klippe hår. Med de kraftige hårklips kan du sætte det hår op, der ikke skal klippes, mens du klipper det andet hår. Det gør, at hele processen bliver langt mere overskuelig.

Hårtrimmer til mænd 

En hårtrimmer er både en nem og billig måde at blive klippet på, og så tjener den lynhurtigt sig selv ind. Det er derfor værd at overveje at købe en af de bedre modeller. 

Det kan være en fordel at vælge en trimmer, der har flere kamme, så du kan bruge den til forskellige længder. Herved kan du lave længere hår i toppen og kortere hår i siderne og i nakken, så du virkelig får en flot frisure. 

Med muligheden for at style håret ved hjælp af flere længder kan du bruge hårtrimmeren til både mænd og børn. 

Udtyndersaks til tykt hår

En udtyndersaks er rigtig god til tykt hår, da du derved kan udtynde lidt i lokkerne. En udtynding giver mere luft til hovedbunden, og det bliver nemmere at lave en rigtig fin frisure. Det kan være en fordel at vælge en udtyndersaks, der er ergonomisk, så den ligger godt i din hånd. 

Frisørkappe

Skal din klippeseance virke som om, at det foregår i en rigtig professionel frisørsalon, kan du toppe dine redskaber med en frisørkappe. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *