Hvad siger loven? Må man klippe familien og vennerne?

Er du blevet i tvivl om, hvorvidt du egentligt må klippe din familie eller dine venner, hvis du ikke er uddannet frisør? Så finder du svaret lige her. Du må klippe alle de familiemedlemmer og venner, du har lyst til, så længe de ønsker at lægge frisure til. Der er nemlig ingen lov i Danmark, der forhindrer dig i dette. 

Hjemmeklipning har eksisteret i herrens mange år

Hjemmeklipning har eksisteret i mange, mange hår. Der sidder sikkert stadig læsere derude, som kan huske, hvordan de blev klippet derhjemme af et familiemedlem. Når det var tid til en klipning, blev køkkensaksen og en gryde fundet frem. Det var nemlig datidens remedier til en hjemmeklipning.

Barnet, der skulle klippes, blev typisk sat på en stol i køkkenet, hvorefter han eller hun fik gryden over hovedet. Derefter blev håret klippet hele vejen rundt om gryden. Vupti, så var den klipning overstået. 

Grydehåret vendte tilbage på film i 90’erne

Grydehåret har ikke levet forgæves. Det kom nemlig med i en film i 90’erne. Filmen ”Dum og dummere” er en amerikansk komediefilm fra 1994. Hovedpersonerne i filmen er Harry og Lloyd, der ikke er de skarpeste knive i skuffen. 

Harry og Lloyd er spillet af henholdsvis Jeff Daniels og Jim Carrey. Jim Carrey (Lloyd) har ifølge mange en temmelig frygtelig frisure, der ikke gør noget godt for karakteren i filmen. Det er naturligvis grydehår.

Du kan via dette link se, hvordan selveste Jim Carrey giver en grydehår-klipning til en tilfældig ung mand: https://www.youtube.com/watch?v=R6WQA8MlCs4.

Grydehår-frisuren har indtaget frisørsalonerne 

På trods af at der i mange år er blevet grinet godt og grundigt af grydehåret, så har lige præcis denne frisure gjort sit indtog hos frisørerne i nyere tid. Du kan derfor i dag få en professionel grydehår-klipning hos en frisør.

Det er dog ikke alle, der kan bære at have en grydehår-frisure. Denne frisure er mest velegnet til alle jer med glat hår. Den effekt, som grydehår-frisuren har, opnås nemlig på bedste vis i glat hår. Så har du hår, der krøller, bliver du desværre nødt til at se dig om efter en anden trendy frisure. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *