Så meget kan du spare ved at klippe dig selv

Har du et stramt budget, og overvejer du derfor at begynde at klippe dit eget hår? Har du så egentligt regnet på, hvor meget du kan spare ved ikke at få en frisør til at gøre det? 

Hvor meget du i realiteten kommer til at spare ved at klippe dit eget hår afhænger af flere faktorer. Den største faktor er, om du er en mand eller en kvinde. Det koster nemlig typisk betydeligt mere for kvinder at blive klippet, end det gør for mænd.

Disse faktorer afgør prisen

Udover at der er en væsentlig forskel på, hvad det koster at blive klippet for mænd og kvinder, er der andre faktorer, der er afgørende for prisen. Det er disse faktorer:

  • Har du kort eller langt hår?
  • Hvor hurtigt vokser dit hår?
  • Hvor tit plejer du at blive klippet?
  • Hvor i landet bor du?
  • Bruger du en kendt frisørkæde eller den lille lokale frisør?

Regnskabets time er kommet – Det sparer du på at klippe dig selv

De fleste synes nok ikke, at det er helt billigt at gå til frisøren for at blive klippet. Skal du ovenikøbet have farvet hår eller lavet striber, løber det meget hurtigt op i et stort beløb. Vi har lavet en udregning, hvor det kun er klipningen, der er med i billedet.

For en kvinde er den gennemsnitlige pris for en klipning 500 kroner, mens den for mænd er 150 kroner. Plejer du at betale mere eller mindre, kan du selv udregne, hvor meget du sparer personligt. 

Frisørerne ønsker, at dit hår skal holde sig sundt og se lækkert ud. Derfor anbefaler de typisk, at du kommer og bliver klippet hver tredje måned, hvis du har længere hår. Har du kortere hår, skal du sikkert oftere til frisøren for at vedligeholde din frisure. Her kan det være, at der går omkring halvanden måned mellem dine klipninger. 

For ikke at skabe alt for meget forvirring i regnestykket har vi lavet udregningen på baggrund af en kvindeklipning til 500 kroner.    

Hvis du som kvinde bliver klippet hver tredje måned, skal du til frisøren 4 gange om året. Det bliver derved en udgift til frisøren på 2000 kroner. Har du kort hår skal du til frisøren 8 gange på et år. Du får i dette tilfælde en udgiftspost på 4000 kroner om året. 

Tænker vi længere frem i tiden, sparer en kvinde med langt hår 10.000 kroner over fem år, mens en kvinde med kort hår opnår en besparelse på 20.000 kroner i den samme periode. 

Er det virkelig pengene værd at klippe sig selv?

Inden du går i gang med at føre frisørsaksen selv, bør du overveje grundigt, om det virkelig er pengene værd at klippe dig selv. 

Der findes en masse videoer på nettet, hvor du kan se, hvordan du klipper dig selv på bedste vis. Her kan du også se, hvilke redskaber du skal investere i for at kunne foretage en klipning af dit eget hår. 

Det ser ofte nemt og ligetil ud, når der er en person i en video, der lige viser, hvordan du klipper dit eget hår. Men spørgsmålet er bare, om du ender ud med det samme flotte resultat, som personen i videoen fremviser? 

I de fleste tilfælde kan det hurtigt gå galt, når du klipper dig selv, så du alligevel skal en tur til frisøren efterfølgende. Dette besøg kan resultere i, at du får et noget kortere hår, end hvad der oprindeligt var meningen, da din frisure skal rettes til. 

Men til gengæld kan du ende med at spare en del penge. Derfor er det værd at opveje fordelene med ulemperne, inden du tager dit endelige valg.

Men til gengæld kan du ende med at spare en del penge. Derfor er det værd at opveje fordelene med ulemperne, inden du tager dit endelige valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *