Skal håret være vådt eller tørt, når jeg klipper mig selv?

Går du til frisøren, foregår en klipning typisk, mens dit hår er vådt eller nærmere betegnet håndklædetørt. 

Men i og med at du ikke er uddannet frisør, og derfor ikke har et trænet øje i forhold til klipning af hår, bør du ikke gå i krig med saksen, når håret er vådt. Så svaret på ovenstående spørgsmål er, at du skal have tørt hår, når du klipper dig selv. 

Få det bedste resultat med tørt hår

Det kan godt være, at du synes, at det da må være nemmere at klippe håret, når det er vådt. Men det er det ikke, da du ikke kan se de eventuelle fejl, du er i gang med at begå, når du klipper i vådt hår. Er håret derimod tørt, kan du nemmere se, hvad du har gang i. 

Når dit hår er vådt, ser det helt anderledes ud, end når det er tørt. Det gør sig især gældende, hvis du har krøller i dit hår. Desuden bliver dit hår en smule længere, når det er vådt, hvorfor du hurtigt kan komme til at klippe for meget af. 

Du ender derfor ud med det bedste resultat, hvis du har tørt hår, når du klipper dig selv.

Overdriv ikke, når du er Edward Saksehånd

Det er vigtigt, at du ikke overdriver, når du skal være Edward Saksehånd derhjemme. Du bør ikke forvente, at du kan lave den helt store frisureændring. Se din klipning som en genopfriskning af din allerede eksisterende frisure. 

Start med at gå i gang med en finpudsning af din frisure. Det vil sige, at du klipper ganske lidt af længden ad gangen. 

Herved ender du med at få det mest kontrollerede resultat af egen klipning. Hellere starte med for lidt end for meget. Du kan jo altid klippe en smule mere af, hvorimod du ikke kan sætte håret på igen.

Invester i de korrekte klipperedskaber

Inden du går i gang med at klippe dig selv, bør du investere i det rette værktøj til formålet. Det er altafgørende, at du har en skarp og spids saks, hvis du vil opnå et resultat, der er værd at vise frem. Du har også brug for en kam. Kammen skal have brede tænder, hvis du har krøllet hår og fine tænder, hvis du har glat hår.

Det er vigtigt, at saksen er yderst spids. For når du klipper enderne af dit hår, skal du klippe lodret i stedet for vandret. Til dette fungerer en afrundet saks ikke. Du skal derfor ikke forvente, at din gamle køkkensaks er velegnet. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *